Bursa

​“Üniversiteli gençlerimize yatırım yapıyoruz”

Uluslararası Rekabet ve Teknoloji Birliği (URTEB) Genel Başkanı Ahmet Özenalp, “Rekabet savaşını üniversitelerle kazanacağız. Bunun için üniversiteli gençlerimize yatırım yapıyoruz” dedi.

​“Üniversiteli gençlerimize yatırım yapıyoruz”
20-12-2016 17:01

Serbest rekabetin koruması ve haksız rekabetin önlenmesinin yanında, rekabet kavramının toplumun tüm kesimlerince doğru bir şekilde anlaşılması için çalışmalarını sürdüren URTEB, özellikle üniversite gençliğinin rekabetin mantığını ve rekabet kültürünü öğrenmesi için de faaliyetlerini sürdürüyor. Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Topluluğu öğrencilerinden oluşan 26 kişilik öğrenci grubuna, düzenlenen programda sertifika verildi.

REKABET KULÜPLERİ KURULMALI

Programda konuşan URTEB Genel Başkanı Ahmet Özenalp, “Biz rekabetin önemini ve gerekliliğini üniversitelerimizle birlikte yürütmek istiyoruz. Rekabet sanayi ve ticaret dünyasını fazlaca ilgilendiren bir konu, ancak iş dünyasını rekabetle ilgili bilgilendirebileceksek bunun için en iyi kaynak siz değerli öğrencilersiniz. Okulunuzu bitirdiğinizde iş dünyasına katılacaksınız. Bunun için sizlere yatırım yapmak istiyoruz. Rekabet hukuku ve bilgisi henüz işletmelerde tam manasıyla oturmuş değil. Eğer bu konuda kendinizi yetiştirebilirseniz, işletmelerde rekabet hukuku ile ilgili oluşturulacak bir bölümde görev alma imkânınız olacaktır. Ve bu durum ayrı bir iş alanı olarak ileride karşımıza çıkacaktır. Ülke olarak rekabet gücümüz varsa varsınız, yoksa yoksunuz. Bu yüzden üniversitelerimizde rekabet kulüpleri ve topluluklarının kurulmasını çok önemsiyoruz” dedi.

Toplumun her kesiminde rekabet konusundaki farkındalığı oluşturmak, geliştirmek, rekabet konusuna duyarlılığı artırmak için çalıştıklarını kaydeden Özenalp, uluslararası rekabet savaşlarında ülke olarak geride kalmamak için bu adımları atmanın şart olduğunu sözlerine ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER